Who's Online

Έχουμε 13 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γραφείο Διασύνδεσης



Nanosciences & Nanotechnologies
Οργάνωση του ΔΠΜΣ Ν&Ν PDF Εκτύπωση E-mail

Το Πρόγραμμα Σπουδών του ΔΠΜΣ Ν&Ν διαρκεί 4 εξάμηνα. Στα τρία πρώτα εξάμηνα διδάσκονται  τα 11 μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών ενώ στα δύο τελευταία εξάμηνα πραγματοποιείται και η Διπλωματική Εργασία.
Τα μαθήματα διδάσκονται τις απογευματινές ώρες και περιλαμβάνουν θεωρητική και πειραματική κατάρτιση. Στα πλάισια του εκάστοτε μαθήματος διεξάγoνται γραπτές εξετάσεις, εξετάσεις προόδου και εκπόνηση εργασιών.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις τρεις κατευθύνσεις :

  • Τεχνολογία Λεπτών Υμενίων & Οργανικών Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών
  • Νανομηχανική, Νανοβιοϋλικά & Νανοσωματίδια
  • Νανοϊατρική - Νανοβιοτεχνολογία - Βιοηλεκτρονική
  • Η επιλογή αυτή γίνεται με βάση τα 11 μαθήματα, του 1ου, 2ου και 3ου εξάμηνου, που θα παρακολουθήσουν οι σπουδαστές σε συνδυασμό με την Διπλωματική Εργασία που θα εκπονήσουν.

    Πέρα από τις καθιερωμένες ώρες διδασκαλίας, το ΔΠΜΣ Ν&Ν θέλοντας να ενισχύσει την επαφή των σπουδαστών με τον πραγματικό κόσμο των Νανοεπιστημών & Νανοτεχνολογιών, έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια την διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών σε ερευνητικά κέντρα, πανεπιστημιακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Οι εκδρομές αυτές πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και έχουν σαν στόχο την εξοικίωση των σπουδαστών με το περιβάλλον ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, όχι μόνο στο Α.Π.Θ. αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

    Ακόμη, μια από τις μοναδικές καινοτομίες του ΔΠΜΣ Ν&Ν είναι η ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών στα Διεθνή Συνέδρια και Θερινά Σχολεία Νανοτεχνολογίας και Οργανικών Ηλεκτρονικών, στο πλαίσιο του πολυ-γεγονότος NANOTEXNOLOGY, www.nanotexnology.com), τα οποία διοργανώνονται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN στη Θεσσαλονίκη και στα οποία παρουσιάζονται επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα αιχμής από περισσότερους από 700 ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές 56 χωρών του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό, οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στους οποίους παρουσιάζουν τις επιστημονικές τους δράσεις.