Who's Online

Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους


Nanosciences & Nanotechnologies
2ο ΕΤΟΣ
Διδάγγελος Ματθαίος

didaggelos

Ο Ματθαίος Διδάγγελος είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ.

"Ιδιαίτερα με απασχολούν οι εφαρμογές των Ν&Ν στην Ιατρική και συγκεκριμένα στον τομέα της Καρδιολογίας. Θεωρώ ότι τόσο η διάγνωση όσο και η θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων έχουν τη δυνατότητα για περαιτέρω εξέλιξη μέσω της νανοτεχνολογίας, ενώ η κατανόηση των εννοιών, μεθόδων και τεχνικών των Ν&Ν μπορεί να διευρύνει το πεδίο της έρευνας μέσω της επαφής με επιστημονικές ομάδες άλλων ειδικοτήτων, προς όφελος της ιατρικής επιστήμης."

emailButton 


 
Δούδης Ευάγγελος

panos

Ο Ευάγγελος Δούδης είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

"Ο λόγος που επέλεξα το ΔΠΜΣ- Ν&Ν είναι ο διεπιστημονικός χαρακτήρας που το διακρίνει καθώς και το υψηλό επίπεδο σπουδών και πρακτικής κατάρτισης που παρέχει. Μέσω αυτών θα έχω την ευκαιρία να ασχοληθώ ερευνητικά και να γνωρίσω σε βάθος τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της Νανοτεχνολογίας, που διεισδύει ολοένα και περισσότερο στη ζωή του ανθρώπου φέρνοντας επανάσταση σε πολλούς επιστημονικούς κλάδους."

emailButton 


 
Φόρης Βασίλειος

foris

Ο Βασίλειος Φόρης είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

"Επέλεξα το μεταπτυχιακό Ν&Ν καθώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών που μπορεί να μου προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια γύρω από τον τομέα ενδιαφέροντός μου, τα οργανικά ηλεκτρονικά. Παράλληλα, μέσω του διατμηματικού του χαρακτήρα θα μου παρέχει γνώσεις και ερεθίσματα που αφορούν και άλλους τομείς των Νανοεπιστημών. Μέσω του ΔΠΜΣ Ν&Ν, θα έχω τη δυνατότητα να εισαχθώ και να ανελιχθώ στον κόσμο της Νανοτεχνολογίας, που αδιαμφισβήτητα αποτελεί το μέλλον της επιστήμης."

emailButton 


 
Γραμματικός Στυλιανός-Νεκτάριος

grammatikos

Ο Στυλιανός-Νεκτάριος Γραμματικός είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

"Ένας κλάδος όπου συναντιούνται επιστήμονες κάθε κατεύθυνσης, η νανοτεχνολογία έρχεται να γεφυρώσει τον, για πρακτικούς λόγους, διαχωρισμό των θετικών και βιολογικών επιστημών. Θεωρώ πως το ΔΠΜΣ Ν&Ν θα μου επιτρέψει να συνεχίσω το δρόμο της διεπιστημονικότητας που αρχικά με γοήτευσε και στη συνέχεια με κέρδισε, επιτρέποντάς μου να διευρύνω τις γνώσεις μου, αφ' ενός μέσω της συνεργασίας με άτομα διαφορετικών κατευθύνσεων, αφ’ ετέρου με την παρακολούθηση εξειδικευμένων μαθημάτων νανοτεχνολογίας. Ακόμη, οι υψηλού επιπέδου εργαστηριακές εγκαταστάσεις που παρέχονται, θα μου δώσουν την ευκαιρία να εφαρμόσω τις παραπάνω γνώσεις σε πρακτικό επίπεδο."

emailButton 


 
Καλημέρη Αντωνία-Αρετή

kalimeri

Η Αντωνία-Αρετή Καλημέρη είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

"Επέλεξα αυτό το μεταπτυχιακό διότι βρίσκω συναρπαστικό τον κλάδο της νανοτεχνολογίας και ιδιαίτερα τις εφαρμογές της στην ιατρική και στην βιολογία. Με τη φοίτηση μου σε αυτό στόχος μου είναι η απόκτηση περισσότερων και ειδικότερων γνώσεων πάνω σε όλα αυτά που πειραματιζόμουν τόσο καιρό οι οποίες θα με βοηθήσουν να βρω λύσεις σε προβλήματα, ενώ ακόμη θα επιτύχω μια βαθύτερη γνώση και κατανόηση του αντικειμένου."

emailButton 


 
Ριζιώτης Ιωάννης

riziotis

Ο Ιωάννης Ριζιώτης είναι απόφοιτος του τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκριτείου Παν. Θράκης.

"Επέλεξα το ΔΠΜΣ Ν&Ν γιατί η έρευνα στην αλληλεπίδραση έμβιας ύλης με τεχνητά νανοϋλικά στοχεύει στο μέλλον και αποτελεί ένα σημαντικότατο βήμα προόδου στην αναπτυξη νέων μεθόδων θεραπείας και κατανόησης βιολογικών διεργασιών. Επιπλέον, η διεπιστημονικότητα του προγράμματος θεωρώ ότι θα βοηθήσει στην άρτια εξέλιξη μου ως ερευνητής."

emailButton 


 
Αψεμίδου Αθανασία

apsemidou

Η Αθανασία Αψεμίδου είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ.

"Επέλεξα το μεταπτυχιακό αυτό λόγω του ενδιαφέροντος μου στην εργαστηριακή αιματολογία. Οι νανοεπιστήμες και νανοτεχνολογίες έχουν εφαρμογή στο κομμάτι τόσο της διάγνωσης όσο και της θεραπείας των κακοήθων νοσημάτων του αίματος."

emailButton 


 
Παπαδοπούλου Ελεονώρα

noimage

Η Ελεονώρα Παπαδοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ.

"Θεωρώ ότι το ΔΠΜΣ Ν&Ν είναι ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα με εφοδιάσει με την απαραίτητη γνώση, ώστε να μπορέσω να ενταχθώ στον πλέον καινοτόμο και σύγχρονο επιστημονικό κλάδο της νανοτεχνολογίας. Συγκεκριμένα, φρονώ ότι θα μου ανοίξει το δρόμο προς την ενασχόληση με τις νανοϊατρικές και νανοβιολογικές εφαρμογές που πρωτίστως με ενδιαφέρουν."

emailButton 


 
Καρανικόλας Αθανάσιος

noimage

Ο Αθανάσιος Καρανικόλας είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Παν. Ιωαννίνων.

"Έχοντας ασχοληθεί ενεργά με τη βιοχημεία στο προπτυχιακό μου, σε επίπεδο πτυχιακής εργασίας αλλά και θεωρητικών μαθημάτων, διέκρινα το πλήθος των εφαρμογών της νανοτεχνολογίας σε αυτόν τον τομέα της επιστήμης. Το ΔΠΜΣ στη Νανοτεχνολογία και τις Νανοεπιστήμες αποτελεί το εφαλτήριο για έρευνα, νέες ανακαλύψεις και διεύρυνσης των γνώσεων μου."

emailButton 


 
Στρατάκη Μαρία

strataki

Η Μαρία Στρατάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκριτείου Παν. Θράκης.

"Επέλεξα το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες καθότι αντικατοπτρίζει την διεπιστημονικότητα που χαρακτηρίζει το πεδίο των Νανοεπιστημών, δίνοντας μου την ευκαιρία να αξιοποιήσω και να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου σε πεδία όπως της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας, ώστε να μπορέσω να προχωρίσω σε τομείς οπώς αυτός της Νανοϊατρικής και σε εφαρμογές που αφορούν την στοχευμένη θεραπεία ασθενειών. "

emailButton 


 
Παπαδόπουλος Κυπαρίσης

papadopoulos

Ο Κυπαρίσης Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

"Επέλεξα το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό λόγω της διεπιστημονικότητας που το διέπει αλλά και επειδή η νανοτεχνολογία έχει εισαχθεί έντονα στη σύγχρονη καθημερινότητα. Πιστεύω έτσι θα εμπλουτίσω τις έως τώρα γνώσεις μου και θα αποκτήσω σημαντικές ερευνητικές ευκαιρίες."

emailButton 


 
Χακίμ Ζένα

chakim

Η Ζένα Χακίμ είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών του Παν. Ιωαννίνων.

"Η νανοτεχνολογία είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος επιστημονικός κλάδος, που σε συνεργασία με τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας, υπόσχεται την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για οποιονδήποτε επιθυμεί να διευρύνει και να εμβαθύνει τις επιστημονικές του γνώσεις, αλλά και να συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη και την έρευνα."

emailButton 


 
Σπυράντη Μαγδαληνή

spyranti

Η Μαγδαληνή Σπυράντη είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών επιστήμης υλικών του Παν. Ιωαννίνων.

"Ο λόγος που επέλεξα να ασχοληθώ με το ΔΠΜΣ Ν&Ν είναι ότι συνδυάζει γνώσεις από διαφορετικούς κλάδους και μελετάει την νανοτεχνολογία πολύπλευρα. Έτσι θα μπορέσω να ενισχύσω τις γνώσεις μου, να αναπτύξω τις ικανότητές μου και να συνεισφέρω καλύτερα ως Μηχανικός Υλικών, στην επιστήμη που έχει να κάνει με την ύλη ,τη χημεία της και τη βελτιστοποίησή της."

emailButton 


 
Γιατζίδης Ιωακείμ

giagtzidis

Ο Ιωακείμ Γιαγτζίδης είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ.

"Η αγγειοχειρουργική ειδικότητα την οποία έχω αποκτήσει και εξασκώ αποτελεί μία σχετικά νέα απαιτητική ειδικότητα της ιατρικής στην οποία υπάρχει διαρκής εξέλιξη στον τρόπο αντιμετώπισης των αγγειακών παθήσεων με την ανάπτυξη και υιοθέτηση ελάχιστα παρεμβατικών τεχνικών (ενδοαυλική αγγειοχειρουργική). Η εφαρμογή αυτών των τεχνικών αλλά και όλη η σύγχρονη κλινική ιατρική πράξη οφείλουν την παρουσία τους σε βασική έρευνα που έχει επιτελεστεί στην Φυσική, την Χημεία και την επιστήμη των υπολογιστών. Προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι οι γιατροί ως εφαρμοστές αυτών των τεχνολογιών θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στους βασικούς αυτούς τομείς ανάπτυξης γνώσης και τεχνολογίας. Η Νανοϊατρική μαζί με τεχνολογίες και εφαρμογές όπως το CRISPR, 3D-bioprinting, big data, machine learning και η σταδιακή εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης θα αλλάξουν δραμματικά και πολύ σύντομα τον τρόπο πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας και γενικά εφαρμογής της κλασικής ιατρικής."

emailButton 


 
Ευθυμίου Ευριπίδης

euthimiou

Ο Ευριπίδης Ευθυμίου είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ.

"Επέλεξα το μεταπτυχιακό αυτό λόγω του ενδιαφέροντος μου για τις κλινικές εφαρμογές των νανοεπιστήμων και νανοτεχνολογιών τόσο στο κομμάτι της χειρουργικής και χειρουργικής ογκολογίας που είναι η ειδικότητα που εκπαιδεύομαι αυτό το διάστημα."

emailButton 


 
Πολυχρονόπουλος Αλέξιος

polixronopoulos

Ο Αλέξιος Πολυχρονόπουλος είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ.

"Επέλεξα το μεταπτυχιακό διότι οι νανοτεχνολογίες είναι κλάδος που αναμένεται να αναπτυχθεί πολύ τα επόμενα χρόνια και επειδή είναι καθαρά διεπιστημονικός κλάδος θα με βοηθήσει να εφαρμόσω τις γνώσεις που θα πάρω στο κομμάτι της θεραπείας των ζώων."

emailButton 


 
Τσιγαρίδα Αλεξάνδρα

noimage

Η Αλεξάνδρα Τσιγαρίδα είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ.

"Επέλεξα το ΔΠΜΣ Νανοεπιστημών & Νανοτεχνολογίας, διότι προσφέρει τη δυνατότητα να αξιοποιήσω τις γνώσεις που απέκτησα κατά την φοίτησή μου στο Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ σε ένα πολύ σύγχρονο και πολλά υποσχόμενο διεπιστημονικό πεδίο, με αναρίθμητες πρακτικές εφαρμογές σε μεγάλο εύρος τομέων."

emailButton 


 
Παναγιωτίδης Λάζαρος

panagiotidis

Ο Λάζαρος Παναγιωτίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχ/κών ΤΕ του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας.

"Ως μηχανολόγος μηχανικός ονειρεύτηκα, ονειρεύομαι και θα ονειρεύομαι τρόπους για να χτίσω το μέλλον και να κατανοήσω τη ζωή. Αποφάσισα να εγγραφώ στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Νανοτεχνολογίες και Νανοεπιστήμες» διότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να εξερευνήσω νέους τομείς της εκκολαπτόμενης αυτής επιστήμης και να κατανοήσω σε βάθος τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες διέπουν και ορίζουν την καθημερινή μας ζωή."

emailButton 


 
Καζαντζή Μαρία

kazantzi

Η Μαρία Καζαντζή είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

"Το πεδίο της Νανοτεχνολογίας άρχισε να αναπτύσσεται ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια και να αποτελεί πυρήνα έντονων δραστηριοτήτων στον οποίο επικεντρώνεται ένα πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων και επιστημονικών συνεργασιών. Επέλεξα το ΔΠΜΣ Ν&Ν λόγω του διεπιστημονικού του χαρακτήρα, καθώς επίσης γιατί η Νανοτεχνολογία είναι μία νέα επιστήμη η οποία στα επόμενα χρόνια θα ανατρέψει τα πάντα στην καθημερινότητά μας."

emailButton 


 
Παπαστεργίου Βερονίκη

papastergiou

Η Βερονίκη Παπαστεργίου είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχ/κών του ΑΠΘ.

"Επέλεξα το ΔΠΜΣ Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογία για να μελετήσω υλικά -οργανικά και ανόργανα- σε επίπεδο νανοκλίμακας. Αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αποτελούν ο προσδιορισμός των ιδιοτήτων τους και οι δυνατότητες εφαρμογής τους σε διάφορους επιστημονικούς τομείς αλλά και στην καθημερινή ζωή."

emailButton 


 
Μητσόπουλος Κωνσταντίνος

mitsopoulos

Ο Κωνσταντίνος Μητσόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Δημοκριτείου Παν. Θράκης.

"Επέλεξα το ΔΠΜΣ Ν&Ν για τις υψηλού επιπέδου γνώσεις και ικανότητες που θα μου δώσει στον τομέα της Τεχνολογίας. Η Διεπιστημονικότητα του προγράμματος δίνει την ευκαιρία επικοινωνίας με άτομα από άλλους επιστημονικούς τομείς, γεγονός που θα μου δώσει την ικανότητα να διαπραγματευτώ θέματα από αυτούς, και κατά συνέπεια να τα εφαρμόσω στην διαδικασία ανάπτυξης νέων τεχνολογιών."

emailButton 


 
Ιωαννίδης Γρηγόρης-Αθανάσιος

ioannidis

Ο Γρηγόρης-Αθανάσιος Ιωαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος ΕΜΦΕ του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

"Eπέλεξα το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό γιατί αποτελεί την συνισταμένη των ενδιαφερόντων μου, και παράλληλα εκφράζει το διεπιστημονική προσέγγιση που χαρακτηρίζει την σύγχρονη επιστήμη. "

emailButton